Maaike Greijdanus

Leerkracht eiland groep 7-8

Mijn naam is Maaike Greijdanus. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Academische Pabo aan de RUG, een mooie combinatie tussen theorie over het onderwijs en de praktijk. Hierna stond ik parttime voor de klas en heb ik de Master Onderwijswetenschappen (innovatie) gedaan. Deze heb ik in de februari 2021 afgerond. Mijn masterthesis was gericht op Begrijpend lezen.

Het werken als leerkracht bevalt mij ontzettend goed. Elke dag is anders en de school, de leerlingen en jij zijn altijd in ontwikkeling.

Ik mag nu full time aan de slag bij eiland groep 7-8. Vier dagen zal ik mij bezig houden met lesgeven en één dag ben ik uitgeroosterd voor kindgesprekken en alle andere zaken die bij het onderwijs komen kijken.

Ik vind het leuk om met bovenbouwleerlingen aan de slag te gaan. Ze krijgen steeds meer hun eigen mening en je kunt goed met elkaar in gesprek gaan over hun eigen ontwikkeling. Daarnaast komen in de bovenbouw interessante onderwerpen uit de geschiedenis en aardrijkskunde aan bod. Ik vind het ontzettend leuk om daarin mijn eigen kennis en interesse te delen.

Binnen de leerteams is genoeg kans om van elkaar te leren. Als eerst mag ik meedenken in het leerteam Hoogbegaafdheid. Een onderwerp wat altijd al mijn interesse heeft gehad!

Naar het teamoverzicht