Over SWS Meeroevers

Bij ons krijg je heel veel kansen om te leren en te groeien. Dat geldt voor jou maar ook voor ons als leerkrachten.

We verwachten van je dat je hoge verwachtingen van jezelf hebt en alles doet om zoveel mogelijk uit je te halen. Als leerkrachten beloven wij dat we precies hetzelfde proberen te doen. We willen de beste leraren zijn die jij je maar kunt wensen. Je doelen bereiken is soms lastig, vooral als je even vastzit. Je wordt dan misschien wel boos of verdrietig. Het duurt namelijk best wel een tijdje voordat je goed in iets bent waarin je nu nog niet zo goed bent. Jullie, maar ook wij als leraren, leren door veel nieuwe dingen te proberen en van onze fouten te leren. Zo worden we met elkaar slimmer. Om ergens goed in te worden moet je moeilijke dingen proberen, fouten maken en daar met anderen over praten en het de volgende keer anders doen. Elke dag een stapje beter worden! We wensen je een fantastische periode bij ons op school en onthoud het volgende goed: De ergste fout die je kunt maken is te bang te zijn om er eentje te maken!

Onze school is een Visible Learning school. We proberen het eigenaarschap van het leerproces zoveel mogelijk bij de leerlingen neer te leggen, door reflectie en feedback te organiseren, door inzicht te geven in het leerproces. Uiteindelijk willen we dat kinderen zelfregulerend en cooŐąperatief de wereld in kunnen.

Ouders zijn daarbij een belangrijke factor. Ze bieden net als de school een warme omgeving voor hun kinderen. Stimulans waar nodig, steun waar belangrijk.