Jantine Booij

Kinderfysiotherapeute

Mijn naam is Jantine Booij en ik ben kinderfysiotherapeute bij Fysie op Kids.

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt dit af van het gebruikelijke. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. Ze hebben meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren met minder mogelijkheden optimaal te bewegen. In deze gevallen wordt de kinderfysiotherapeut ingeschakeld.

In de praktijk oefen en begeleid ik kinderen van 0 tot 18 jaar met verschillende en zeer uiteenlopende hulpvragen.

Op SWS de Meeroevers behandel ik kinderen die moeite hebben met hun fijne motoriek (kleuren, knippen, schrijven etc.) en grove motoriek (moeite met het handhaven van evenwicht, niet goed mee kunnen komen met gymnastiek, moeite met balvaardigheid etc.)Spelenderwijs oefenen om (nieuwe) vaardigheden aan te leren en te verbeteren zodat een kind het uiteindelijk vol vertrouwen alleen kan, vind ik een van de leukste dingen van mijn vak.

Heeft u vragen over de motoriek van uw kind of wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie? Neem dan gerust contact met mij op via 06-28180135 of via jcbooij@kinderfysiotherapie-praktijk.nl.

Naar het teamoverzicht