31 januari 2020

Inspiratiedag

De onderwijsvakbonden hebben een oproep gedaan om op 30 januari en 31 januari te gaan staken. Ondanks het feit dat er een mooie CAO ligt zijn er nog veel zaken die geregeld en verbeterd moeten worden. Ook de loonkloof tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs moet nog gedicht worden. In de loop van dit jaar moet blijken of deze vervolgstappen succesvol zijn.

Ons team heeft na een aantal teambijeenkomsten besloten niet mee te doen aan deze tweedaagse staking. We willen graag samen met ouders en grootouders omdenken en laten zien hoe mooi het onderwijs op onze school is.

Op donderdag 30 januari gaan we gewoon aan het werk maar op vrijdag de 31e gaan we het anders doen. We organiseren, met hulp van (groot)ouders, een inspiratiedag. We willen laten zien hoe mooi en krachtig onderwijs kan zijn, met hoeveel passie we dit prachtige vak doen. We willen daar niet alleen op 31 januari mee bezig maar hier maandelijks een vervolg aan geven tot de zomervakantie om zo aandacht te vragen voor het vak van leraar. We willen het onderwijs op een positieve manier onder de aandacht brengen zodat steeds meer mensen gaan kiezen voor het vak leraar.

Dit kunnen we echter niet zonder jullie hulp. We denken bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

  • Welke ouder kan iets vertellen over zijn eigen beroep voor een groep kinderen
  • Welke ouder kan met een groepje kinderen een techniekactiviteit doen
  • Welke ouder kan met een groepje kinderen op zijn eigen werk iets laten zien
  • Welke ouder kan een workshop muziek of dans geven
  • Wie kan een kookworkshop of een andere workshop geven
  • Welke Opa en Oma kan iets met de kinderen doen vanuit zijn vak
  • Welke opa of oma kan iets met een groepje kinderen doen over geschiedenis
  • Of misschien zijn er nog wel hele mooie andere ideeën die jullie hebben om hier vorm aan te geven.
  • Is er een ouder die de communicatie naar de media op zich wil nemen

Begin volgende week maken we onze plannen concreter en we vragen nu alvast van je om na te denken hoe jij ons en onze kinderen kunt helpen op 31 januari. Mail alle mooie ideeën die je hebt alvast naar ons. Samen willen we laten zien dat dit een prachtig beroep is dat de basis legt voor de toekomst van onze kinderen.

Namens het team van SWS Meeroevers,
Harm Wolthuis

Meer over: alle groepen
Terug naar overzicht