Yvonne Lubben

Leerkracht eiland groep 3-4 en beeldcoach

Mijn naam is Yvonne Lubben.

Ik werk met veel plezier op Eiland groep 3-4. Het mooie aan Eiland groep 3-4 vind ik dat de kinderen elke dag heel enthousiast binnenkomen. Ze willen zo graag leren lezen, schrijven en rekenen! In het begin hebben de kinderen nog veel behoefte om al handelend en spelend te leren. We komen graag tegemoet aan deze behoefte. Op Eiland groep 1-2 hebben kinderen het rollenspel leren spelen. Op Eiland groep 3-4 bouwen we dit spel uit met de dingen die ze leren op ons eiland. Ze nemen schrijven, lezen en rekenen mee hun spel. Zo worden bijvoorbeeld menukaarten geschreven als we spelend leren over het restaurant. En wordt er ook echt betaald na afloop. Zo leren kinderen, al spelend, omgaan met geld. In de ochtend leren we lezen, schrijven, rekenen, in de middag passen we dit toe in ons spel.

'Je mag er zijn!' past heel goed bij mij als leerkracht. Ieder kind is anders, uniek en maakt een eigen ontwikkeling door. Ik geloof in de kracht van 'samen' voor de kinderen. Ouders en leerkrachten kijken samen naar de ontwikkeling van het kind. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik ook opgeleid als Remedial Teacher, Video Interactie Begeleider en Gedragsspecialist (MasterEN). Het is fijn om deze expertises te kunnen inzetten in het onderwijs en de persoonlijke begeleiding van de kinderen. Naast leerkracht, ben ik Beeldcoach op SWS Meeroevers. Ik begeleid mijn collega's met behulp van video-opnames. Samen kijken naar gedrag, leerbehoeften, ontwikkelbehoeften van kinderen zorgt voor onderwijs op een hoger niveau. Zo werken we op SWS Meeroevers aan professionalisering van ons vak.

Ik ben verbonden aan het leerteam: Gepersonaliseerd leren. Dit leerteam houdt zich bezig met de ontwikkeling van elk kind volgen op zijn eigen unieke manier. Daaronder valt:

- Talentontwikkeling
Ontwikkeling van kinderen vastleggen in een portfolio

- Visible learning
Leren zichtbaar maken, feedback geven aan kinderen en kinderen aan elkaar,

- Kindgesprekken
Ouder-kind-coach gesprekken

Verder ben ik actief in de activiteitencommissie. Samen met enthousiaste ouders en collega’s organiseren we mooie activiteiten voor de kinderen. Voorbeelden daarvan zijn: het Circus, Eindejaarsfeest, Sinterklaas, Kerst, Pasen.

 

Naar het teamoverzicht