Esther Kraaijeveld

Leerkracht eiland groep 3-4

Mijn naam is Esther Kraaijeveld.

Met veel plezier werk ik hier op samenwerkingsschool Meeroevers. Hier is alle ruimte voor ontwikkeling, zowel onderwijsinhoudelijke ontwikkeling als persoonlijke ontwikkeling. Het is fantastisch om met de kinderen in eiland groep 3-4 te mogen werken. Ze hebben in de voorgaande jaren al veel geleerd en kunnen lezen en schrijven en beheersen alle basisvaardigheden om de volgende stap te gaan maken. Na jaren met bovenbouw groepen te hebben gewerkt (5-6-7-8) heb ik ook mooi zicht op waar ze naar toe gaan en wat de gouden lesmomenten zijn. Daarnaast zijn de kinderen in deze leeftijd zich steeds meer bewust van zichzelf en hun omgeving, dat geeft ook heel mooie leermomenten op sociaal vlak en het samenwerken.

Naast groepsleerkracht van groep 4A ben ik BHV-er en Rekencoördinator en maak ik deel uit van het leerteam Rekenen. Mijn hele leven heb ik al ‘iets gehad’ met getallen, ik hielp andere kinderen graag en doorzag allerlei patronen waardoor ik allerlei getallenreeksen kon onthouden. Rekenen en wiskundig denken zou je mijn lievelingsvak kunnen noemen. Daarom volg ik ieder jaar na weer met veel enthousiasme allerlei cursussen en masterclasses op dit gebied. Dit jaar volg ik bij de hoogleraar diagnostiek prof. dr. Hans van Luit de cursus 'Dyscalculie en rekenproblemen'.

Omdat ik met veel passie en inzet werk, is het ook minstens net zo belangrijk om goed te ontspannen. Ik merk dat ik de ontspanning goed vind in het lezen van een boek, actief zijn in de tuin bij mijn tuinhuisje, gezellig met vrienden eten en met mijn dochter lachen en samen actief zijn.

Naar het teamoverzicht